Upplevelser

Mittlandtsgårdens Upplevelser

Upplevelser på Mittlandtsgården 2019Lammsafari


”Mormor! Jag har aldrig klappat ett lamm, ett riktigt lamm!” sa den överlyckliga pojken som följde med oss ut i fårhagen. Där väcktes idén att genomföra tankarna konkret, att erbjuda lammsafari!

Får och lamm har vi väl alla sett genom bilrutan, men hur gör du om du vill komma riktigt nära? Och vad gör lammen om du närmar dig? Försvinner in i buskaget på säkert avstånd? I sommar har du möjlighet att få riktig “goskontakt” med Mittandtsgårdens sociala får och lamm. Följ med oss ut i djurens naturliga miljö.

Följ med på en tur med traktor och vagn till en av våra betesmarker. Här får du träffa och gosa med tackorna och deras lamm. Vi håvar i dammen och har vi tur får vi se sagans drake, vattensalamandern. Oömma kläder efter väder, gärna gympaskor. Samling Mittlandtsgården, Törnbottenvägen, kl 10.00. Tidsåtgång ca 1,5 timme. Barn endast i vuxnas sällskap. Pris 65 kr/person över 2 år. Ölandsguide Caroline Kindblom Landtmanson


Årets sista lammsafari blir onsdagen den 7 augusti! Tisdag 6 augusti inställd!

För mer information, kontakta Caroline

tel: 073-708 86 32
mail: caroline@landskapsguide.se


Salamanderspaning

Spännande vandring med pannlampa till "Salamandersjön" som är barnkammare för både salamander och grodor. Samling på Mittlandtsgården, Törnbottenvägen, för samåkning.Tidsåtgång 45-60 minuter. Oömma kläder efter väder. Barn endast i vuxnas sällskap. Pris 65 kr/person över 2 år. Ölandsguide Caroline Kindblom Landtmanson

Slut för säsongen 2019. Åter igen våren 2020

För mer information, kontakta Caroline

tel: 073-708 86 32
mail: caroline@landskapsguide.se

Upplevelser på Mittlandtsgården

Shinrin-yoku

Shinrin Yoku är japanska och betyder fritt översatt Skogsbad. Att skogsbada betyder inte att simma bland mossor i skogen utan snarare att du badar din själ och dina sinnen i skogens energier. När du skogsbadar sänker du tempot så att du hinner uppfatta och ta in skogen med alla dina sinnen. En lätt smekning av vinden på din kind, doften av sol och kanske trampet av myrornas små fötter på stigen.

Tidsåtgång ca 2,0-2,5 timme. Ölandsguide Caroline Kindblom Landmanson

Samling på Mittlandtsgården, Algutsrum. Pris 180 kr/person

Anmälan till Caroline på:

tel: 073-708 86 32
mail: caroline@landskapsguide.se


Kriget i hagen

Det pågår ett krig i hagen! Betesdjuren är växternas största hot samtidigt är betesdjuren nödvändiga för samma växts existens. Hur går det ihop? Under vandringen tittar vi på: Vilka växter finns var och varför just där? Hur försvarar sig växterna mot betesdjuren? Hur samspelar växterna och betesdjuren? Vad händer med växterna när betesdjuren försvinner och vad händer när betet återtas? Tidsåtgång 2,5-3 timmar. Någon stätta. Ölandsguide Caroline Kindblom Landtmanson.

Samling på Mittlandtsgården, Algutsrum. Pris 180 kr/person

För mer information, kontakta Caroline på:

tel: 073-708 86 32
mail: caroline@landskapsguide.se

Varukorgen är tom