Bo på lammgård

Bo på Lammgård

Vi hoppas ni ska trivas hos oss. Vi som bor på gården heter Magnus, Caroline och Gabriel samt katterna Müssli (vit, grå svans och grå fläckar) och Leon (ljusgul). I våra betesmarker har vi också ca 65 tackor med lamm (2017 hade vi ca 100 lamm) och två baggar. Bakom jordhögen i trädgården har vi en av våra bikupor. Ni är välkomna att träffa både får/lamm, höns, kalkoner och bin - prata med oss så bestämmer vi en tid som passar er. Vi har också en liten skinnvagn med skinn, honung, ägg, tavlor och garn till försäljning.

Närmaste affär är gårdsbutiken Stenladan i Algutsrum. Där kan ni köpa grönsaker som odlas på gården samt närproducerat kött/chark, mjölk/ost bl a. I Björnhovda finns en ICA-butik (Almér’s, längs väg 136 mot Mörbylånga/Ottenby). I Färjestaden finns Köpstaden med butiker, apotek och systembolag. Nere i hamnen, vid piren, kan man bada. Missa inte att prova Ölandschoklads hemgjorda glass! som finns att köpa i deras café/butik vid hamnen. Varje torsdagkväll är det veteranbilsträff nere vid piren. Från piren kan man också ta cykelfärjan in till Kalmar och så kan man bada.

På Öland finns många smultronställen allt efter tycke, smak och ålder. Fråga gärna om ni vill ha tips på bra stränder, natur- eller kulturupplevelser och små gårdsbutiker etc. Bara ett stenkast härifrån ligger t ex Gråborg som är Ölands största fornborg. Det finns kartor i bokhyllan.

Ni har fri tillgång till trädgård och grill under er vistelse hos oss. Matrester lägger ni i den GRÖNA plastpåsen så blir det biogas. Plast- och pappersförpackningar läggs i respektive låda till höger om diskbänken. Glas och metall läggs i behållare under diskbänken.

Vid avresa ska lägenheten vara städad, dvs det ska vara diskat och inställt i skåpen, bänkar torkade, golvet dammsuget och våttorkat, handfat och toalett rengjorda, kylskåp och spis rengjorda samt sopor slängda. Ni disponerar lägenheten till klockan 12.00 avresedagen. Borttappad nyckel debiteras med 2.300 kr (för byte av lås).


Magnus 070-111 00 71 Caroline 073-708 86 32

Gårdsbutiken

Urval från vår gårdsbutik

Varukorgen är tom